Predavanja – Voda: vir življenja

"
Kaj pomeni poletna in spomladanska suša za preskrbo s pitno vodo? Kaj pomenijo poletni nalivi za polnjene vodonosnikov? Kaj pomenijo pogostejše poplave za varstvo človeških življenj in premoženja?  
"

Ponosni smo na kakovost pitne vode, ohranjene vodotoke. Pomembno nam je, kaj se dogaja z rekami, jezeri, izviri in slapovi naše dežele. Izkoriščamo vodne vire, a tudi skrbimo za njih. Pravico do pitne vode imamo tudi zapisano v ustavo. Kljub temu da nam je skrb za vodne vire predana že v zibelko, se v Sloveniji soočamo z vedno večjimi pritiski na vodne vire – od industrije, kmetijstva, turizma, pozidave do odpadnih voda. Neznanko predstavlja tudi vpliv podnebnih sprememb na vodna telesa.

V okviru projekta Vodni viri Škofjeloškega vabljeni na niz predavanj Voda: vir življenja, kjer se boste seznanili s temami varstva vodnih virov in kakovosti pitne vode, pojavljanja ekstremnih pojavov ter problematiko odpadnih voda.

Termini in lokacije predavanj:

Predavanja bo izvedla Špela Berlot Veselko, direktorica CIPRE Slovenija, društva za razvoj in varstvo Alp. Več informacij: lea.kimovec@ra-sora.si ali na tel. št. 040 769 518.

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorna Razvojna agencija Sora d. o. o.

 

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.