Novo rekreacijsko središče Log v okviru projekta (NAD)gradimo ponudbo Škofjeloškega

"
Partner občina Gorenja vas - Poljane zaključuje aktivnosti.  
"

 

Občina Gorenja vas – Poljane s pomočjo projekta (NAD)gradimo ponudbo Škofjeloškega ureja novo rekreacijsko središče Log, ki se nahaja v neposredni bližini občinskega središča Gorenja vas. Ureditev obsega zemljišča s površino cca 12.465 m2. Ureditev je delno sofinancirana iz sredstev programa CLLD in delno iz lastnih sredstev občine.

Manjši ribnik (300 – 400 m2) globine 1.5 m, bo predstavljal osrednji element novega rekreacijsko doživljajskega parka in bo služil za izobraževanje o avtohtonih živalskih in rastlinskih vrstah. Skupaj z lesenimi podesti in obrobno dvignjeno potjo tvori zunanjo učilnico za vse generacije. Jugozahodno od okrasnega ribnika je umeščen trim otok z manjšim naborom telovadnih postaj. Planiran je tudi zeleni zasajen hrib, za katerim se oblikuje manjši piknik prostor s klopmi in mizami.

Urejena je tudi dostopna pešpot z javne poti ob reki Sori, načrtovana ureditev manjših pomolov za dostop do ribnika, namestitev urbane opreme (klopi, stojala za kolesa), igrala za različne starostne skupine otrok, ureditev površine za skupinske igre, postavitev razlagalnih tabel ter postavitev telovadnih orodij za telovadnico na prostem na robnem delu območja ob novopredvideni gozdni pešpoti.

Preko južnega dela območja že poteka urejena tematska pešpot po Rupnikovi liniji. Park se bo tematsko navezoval na bogato kulturno in zgodovinsko dediščino Poljanske doline. Celotno območje bo poleg rekreacijske funkcije in spodbujanja aktivnega preživljanja prostega časa v naravi imelo tudi izobraževalno funkcijo, saj bo v njem mogoče organizirati naravoslovne dneve tako za šolske kot vrtčevske otroke.

Naložbo financirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

 

 

 

 

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.