Katalogi rokodelskih izdelkov v okviru projekta Roko-delci

"
V okviru projekta sodelovanja Roko-delci sta nastala še dva kataloga rokodelskih izdelkov.
"

Na LAS S CIjem je za praznični čas luč sveta ugledal spletni katalog rokodelskih izdelkov, kjer so predstavili 11 rokodelcev in rokodelk, eno društvo ter dve inštituciji iz občin Cerkno, Idrija in Logatec. V spletnem katalogu, ki je hkrati tudi živa publikacija, saj se bo sproti nadgrajevala in posodabljala, so ustvarjalci sami predstavili svoje rokodelske zgodbe.

Katalog Darila naše lončarske dediščine pa je nastal na območju LAS Dobro za nas, kjer so predstavljeni unikatni izdelki ustvarjalcev Centra domače in umetnostne obrti Slovenska Bistrica. Izdelki so oblikovani in izdelani na tradicionalen način na lončarskem vretenu ter ročno dodelani in poslikani z motivi slovenske krasilne umetnosti.

 

Projekt Roko-delci sofinancira Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014 – 2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014 – 2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino odgovarjata Razvojna agencija Sora d. o. o in Loški muzej Škofja Loka.

 

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.