Nov projekt Iz Drobnice

"
Na 6. javnem razpisu Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za projekte sodelovanja med LAS smo bili uspešni z enim projektom.
"

V projekt Iz Drobnice smo povezane štiri lokalne akcijske skupine iz Slovenije in tuj partner. LAS Dolina Soče kot vodilni partner, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Dolenjske in Bele krajine, naš LAS ter LAS Regionalcooperation Unterkärnten iz Avstrije. Poleg LAS-ov smo v operacijo vključili tudi predstavnike različnih sektorjev javnega, zasebnega in gospodarskega. Z območja našega LAS so to Društvo rejcev drobnice Škofja Loka, Ekološka kmetija Škundar iz Dolenje Žetine in Kmetija Pr Andrejc iz Trebije.

Škofjeloško območje ni prepoznano po drobnici vendar smo opazili veliko neizkoriščenih potencialov za razvoj drobničarstva. S pomočjo tega projekta nameravamo narediti prve korake k razvoju drobničarstva kot gospodarsko, prehrambeno in okoljsko pomembne panoge.  Začeli bomo z izdelavo strategije razvoja drobničarstva in akcijskega načrta.

Projektne aktivnosti bodo obsegale tudi izvedbo številnih delavnic, nakup opreme za kmetije ter organizacijo in izvedbo večje prireditve na temo drobničarstva. Vse aktivnosti so oblikovane z namenom spodbujanja drobničarstva v lokalnem okolju. V projekt vključeni kmetiji bosta tudi odprli svoja vrata za vrtce in osnovne šole, ki bodo želele spoznati kako pasti, nahraniti, negovati in pomolzti ovce in koze. Eden izmed glavnih ciljev je približati prehranske izdelke iz drobnice tudi mlajšim.

 

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.