Odprtje razstave Pletarstvo – oplet tradicije

Termin:
15. 09. 2021

Prostor:
Loški muzej Škofja Loka, Rokodelski center DUO Škofja Loka

"
V zadnjih mesecih smo se intenzivno ukvarjali z dokumentiranjem in raziskovanjem pletarstva.
"
Roko-delci je projekt sodelovanja med slovenskimi lokalnimi akcijskimi skupinami. Znotraj LAS loškega pogorja smo v partnerstvo povezani še skupaj s Loški muzej Škofja Loka in Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka.
V zadnjih mesecih smo se intenzivno ukvarjali z dokumentiranjem in raziskovanjem pletarstva. Nastal je dokumentarni film s podrobno dokumentacijo pletenja z vitrami, priročnik, ki smo ga ustvarili skupaj z LAS Obsotelje in Kozjansko, in razstava Pletarstvo – oplet tradicije.
V sredo, 15. 9. 2021 ob 18h se bo v okviru projekta otvorila razstava. Slednja je na dveh lokacijah – v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka in Loškem muzeju Škofja Loka. Razstava bo v Loškem muzeju na ogled vse do konca leta 2021, v Rokodelskem centru DUO pa do 16. 10. 2021.
Vabljeni!
Več o razstavi na: https://www.centerduo.eu/pletarstvo-oplet-tradicije/
Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.