Prijavi se na E-novice
S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora
S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.
V okviru projekta sodelovanja Iz drobnice objavljamo zanimiv recept za jagnječjo obaro z zdrobovimi žličniki.
1. V lonec nalijemo 3 litre vode in dodamo jagnjetino s kostmi, jušno zelenjavo (korenček, peteršilj, zeleno), lovor in šetraj. Posolimo in zavremo. Nato zmanjšamo ogenj ter kuhamo pri rahlem vretju približno 1,5 ure.
2. Kuhano meso vzamemo iz lonca, ga ločimo od kosti in narežemo na manjše koščke.
3. Krompir in korenček narežemo na kocke ter jih posebej skuhamo v osoljeni vodi.
4. Na masti prepražimo sesekljano čebulo, da lepo zarumeni. Zalijemo z malo vode, dodamo kuhano jušno zelenjavo in vse skupaj s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladko osnovo.
5. V lonec z juho od kuhanja mesa dodamo narezano meso, kuhan krompir in korenje ter zmiksano jušno osnovo. Ko zavre, primešamo žličnike.
6. Priprava žličnikov: jajca stepemo, primešamo ostro moko in pšenični zdrob ter zmešamo v gladko maso. Po potrebi dodamo še malo zdroba. Z jušno žlico oblikujemo žličnike in jih polagamo v vrelo obaro.
7. Obaro kuhamo še 10–15 minut, da se žličniki skuhajo. Po potrebi dosolimo in začinimo po okusu.
– 3l vode,
– 1,5 kg jagnjetine s kostmi
– 5 krompirjev,
– 1 korenje,
– 1 čebula
– jušna zelenjava
– 1 ČŽ masti,
– lovorov list, vejica šetraja,
– sol, poper.
Sestavine za žličnike:
– 2 jajci,
– 1,5 JŽ ostre moke,
– 1,5 JŽ pšeničnega zdroba.
S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora
S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.