Strokovna ekskurzija LAS loškega pogorja 2022

"
Spoznali smo delovanje LAS, Strategijo lokalnega razvoja ter projekte iz sklada EKSRP in ESRR, ki smo si jih kot primere dobrih praks ogledali tekom celotnega dneva.
"

LAS loškega pogorja je v četrtek, 26. 5. 2022 organizirala strokovno ekskurzijo na območje Goriških brd in dela Vipavske doline, ki spada v LAS V objemu sonca.

V Vili Vipolže so nas najprej sprejeli Tina Novak Samec, predsednica LAS V objemu sonca in direktorica Zavoda za turizem, kulturo in šport Brda, Črtomir Špacapan, direktor RRA Severne Primorske d.o.o. Nova Gorica in Fabijana Medvešček, strokovna vodja LAS. Predstavili so nam delovanje LAS, Strategijo lokalnega razvoja ter projekte iz sklada EKSRP in ESRR, ki smo si jih kot primere dobrih praks ogledali tekom celotnega dneva.

V Šmartnem smo se v Hiši Marica okrepčali s tradicionalno briško malico. Po omenjeni srednjeveški vasici nas je nato popeljala Nataša Jakopič, ki nam je predstavila projekte »ZGODOVINSKO IN TURISTIČNO INFORMATIVNE TABLE V ŠMARTNEM«, »BRDA IN VINO« ter Briško hišo v kateri so uredili prostor tehnične dediščine v sklopu projekta »CENTER TEHNIŠKE DEDIŠČINE KUJ.ME«.

V Braniku smo si v popoldanskih urah ogledali še grad Rihemberk, kjer nas je Nataša Kolenc seznanila z rezultati projekta »VZPOSTAVITEV GRADU RIHEMBERK KOT SREDIŠČE TRAJNOSTNEGA TURIZMA GORIŠKE«.

Dan smo zaključili s poznim kosilom na Kmetiji Baša.

Foto: Špela Stanonik in Lea Kimovec

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.