ŽIVI ŽIVO – ŽIVLJENJSKE VEŠČINE ODRAŠČANJA

Projekt je usmerjen k preprečevanju neželenih medijskih vplivov na potek človekovega razvoja in življenja nasploh. V prvi vrsti je bila operacija usmerjena k preprečevanju alarmantno naraščajoče digitalne zasvojenosti otrok, mladostnikov in odraslih na Škofjeloškem. Cilj je opolnomočenje mladih in vseh deležnikov za digitalno kompetenco, pridobivanje konkretnih znanj in smernic za razvoj njihovih potencialov, medgeneracijsko povezovanje, sodelovanje strokovnih služb, staršev ter nevladnih organizacij, da se povežejo v skupnem so-delovanju in v praktičnih življenjskih izkušnjah in ozaveščanju. Vzpostavitev Preventivnega centra ŽIVO in realizacija pilotnega preventivnega programa “Živi ŽIVO ― ŽIVLJENJSKE VEŠČINE ODRAŠČANJA” predstavljata pilotni primer dobre prakse tudi za preostale regije in občine. Operacija zajema celostno reševanje problematike digitalnih tehnologij in išče »zlati most« med preventivno dejavnostjo, digitalno kompetenco, podjetniško in kreativno miselnostjo, upoštevajoč razvojni ritem otrok in mladostnikov.

Več informacij: zavodkres.si

Ukrep 1: Zagotavljanje kakovostnega podpornega okolja za razvoj podjetnosti, kreativnosti in ustvarjalnosti, ki vodi k novim delovnim mestom.

Partnerji v projektu: Zavod KRES, kultura in izobraževanje, Internet video agencija, d. o. o., U3 Univerza za tretje življenjsko obdobje

Vrednost projekta: 65.374,04 €

Vrednost sofinanciranja iz sklada EKSRP: 55.567,94 €

Status: zaključen

 

 

 

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.