PROJEKT: od 01. 10. 2017 do 31. 10. 2018

Lokalna hrana v šole

Cilj projekta je bil povečanje lokalne prehranske samooskrbe s povečanjem lokalne pridelane, predelave in potrošnje lokalno pridelane hrane v lokalnem okolju.

Projekt Povečanje lokalne prehranske samooskrbe, vzpostavitev kratkih oskrbovalnih verig za bolj zdravo prehrano otrok je bil odobren v okviru 1. javnega poziva, ki ga je LAS loškega pogorja objavil konec leta 2016. Projekt je spodbujal prehransko samooskrbo, s povečanjem lokalne pridelave, predelave in potrošnje lokalno pridelane hrane. S spodbujanjem lokalnih pridelovalcev in predelovalcev k večji tržni pridelavi, k povezovanju za doseganje večjih količin ter usklajevanju lokalne ponudbe in povpraševanja osnovnih šol po hrani, se je prispevalo k večji konkurenčnosti lokalnih proizvajalcev, k večanju lokalnega prehranskega trga ter k večji dostopnosti lokalne hrane za lokalno prebivalstvo. S povezovanjem lokalnih ponudnikov se je poskušalo zagotoviti večje količine in večjo pestrost ponudbe lokalne hrane ter tako povečati možnosti oskrbovanja tudi večjih porabnikov hrane, kot so javni zavodi, osnovne šole na Škofjeloškem.

"
Povečanje lokalne prehranske samooskrbe s povečanjem lokalne pridelane, predelave in potrošnje lokalno pridelane hrane v lokalnem okolju.
"
Glavni namen/cilj operacije:

Cilj projekta je bil povečanje lokalne prehranske samooskrbe s povečanjem lokalne pridelane, predelave in potrošnje lokalno pridelane hrane v lokalnem okolju.

Finančna podpora operacije

Vrednost celotnega projekta: 83.729,77 EUR

Finančna podpora operacije – sofinanciranje iz sredstev CLLD: 68.086,22 EUR

Rezultati operacije:
  • Povečano prehranjevanje otrok z lokalno hrano v osnovnih šolah.
  • Večja osveščenost učencev, staršev, šolskega osebja, širše javnosti o prednostih lokalno pridelane hrane.
  • Večji lokalni trg za lokalno pridelano hrano.
  • Vzpostavitev kratkih oskrbovalnih verig.
Kontaktne osebe in delovni čas:
Sodelujoče organizacije/partnerji v projektu:
  • Razvojna agencija Sora d.o.o,
  • P-ino, inovacije in razvoj podeželja,
  • KGZS, Kmetijsko gozdarski zavod Kranj,
  • LAS loškega pogorja.
Sofinanciranje

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.

Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorna Razvojna agencija Sora d.o.o.

Aktualno na projektu

Obisk v okviru predsedovanja Slovenije EU Novica

Obisk v okviru predsedovanja Slovenije EU

V ponedeljek, 6. 9. 2021 so bili v Škofji Loki na delovnem obisku predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, predstavniki posebnega odbora za kmetijstvo skupaj s sodelavci iz drugih evropskih držav

Partnerji:

Deli projekt na socialna omrežja

Vsi projekti

Aktualne razvojne vsebine

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.